top of page

Laila Cathleen Neuman begon haar zangstudie in Nederland bij Christa Pfeiler en Susanna Waleson, waarna zij aan het 'Conservatorio G.Verdi' in Milaan haar bachelorstudie klassiek zang volgde bij Rosina Crosatti en Margaret Hayward, en ‘cum laude’ afstudeerde.

 

Hierna studeerde zij met een Erasmus Studiebeurs aan het Mozarteum in Salzburg, en behaalde daar haar Master ‘Lied en Oratorium’, ook 'cum laude' bij Breda Zakotnik en Barbara Bonney.

 

Zij heeft zich gespecialiseerd in historische acteer technieken, waarvoor zij samen werkt met Margit Legler en Reinhold Kubik.

In Milaan debuteerde zij in de rol van ‘second woman’ in Dido en Aeneas van Purcell. Zij zong de rol van ‘Melpomene’ in ‘Il Parnaso Confuso' en 'Atalanta' in 'La Corona', beide van C.W.Gluck, in o.a. Salzburg, Wenen, Aarhus en Copenhagen. In September jongstleden zong zij de hoofdrol in de opera 'Didone Abbandonata' van D. Sarri, met Orkiestra Historyczna in het heropende baroktheater van Valtice in Tsjechië, en in verschillende theaters in Polen. Historical gesture bracht haar ook in contact met het melodrama genre; in 'Medea' van G. Benda in het 'Utrecht Early Music Festival' en als Galathée in 'Pygmalion' van J.J.Rousseau, uitgevoerd in het historische Cesky Krumlov theater, en Ulrikdals Slotsteater, Confidencen, Stockholm.

Zij soleerde in o.a. het Stabat Mater van L.Boccherini en het Stabat Mater van G.B.Pergolesi, met 'Convivo d'Arte' in Milaan; met Ensemble 'La Silva' in het Membra Jesu Nostri van D.Buxtehude en de Johannes Passion van J.S. Bach. Zij was te horen als soliste in o.a. het requiem van J.L.Eybler, het Weihnachts Oratorium, de Matthäus Passion en het Oster Oratorium van J.S.Bach. 

LAILA CATHLEEN NEUMAN

Historically informed performance​

Singer / Actress / Teacher 

bottom of page